Kontroll person/fordon

2017-12-11 12:31:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Man gripen vid skola.

Polis åker till Herrgårdsgatan med anledning av en man som upplevs som obehaglig av elever på en skola i närheten då han skall ha uttryckt sig märkligt och uppfattats som påverkad. Stökigheter uppstår på platsen och en ambulans budas av säkerhetsskäl. Mannen säkras kort därefter och en person uppges ha fått lindrigare skador i handen som kommer att ses över av ambulanspersonal.

Det är inledningsvis oklart vad som har inträffat. Polis finns på plats för att bilda en uppfatting om händelseförloppet.

Uppdatering: Polisen arbetar intensivt med att samla information på platsen genom vittnesförhör och samtal. Brottsrubriceringen är således inledningsvis oklar.

Mannen som har gripits är 35 år gammal.

16:35 Mannen är gripen misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot.

Mannen ska ha kommit till skolan för att tala med en anställd. Enligt uppgift ska han i samband med det uppträtt vad elever uppfattar som hotfullt mot dem på skolgården. Barnen uppmärksammar skolpersonal på detta. Anställda på skolan går ut för att tala med mannen, men i situationen ska de envarsgripa honom. Han tar då fram en kniv, vilken han misstänks ha försökt att sticka en person med. Denna person får en mindre skärskada på handen av kniven. Mannen brottas därefter ner av skolpersonalen, och hålls under kontroll, fram tills dess att polis kommer till platsen.

Händelsen kommer att uppdateras så fort bekräftade uppgifter finns att tillgå. Informationen som publiceras är preliminär och kan komma att ändras.  

Se händelsen på polisen.se